Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΒιβλιόΤυπος

Δειτε το βιογραφικό του κ Aντώνη Βιλλιώτη:
http://mpanalisis.blogspot.com/2012/03/blog-post_23.html
Συνέντευξη με τον κ Αντώνη Βιλλιώτη


1. Η δουλειά που κάνετε τι σας έχει στερήσει?

Χρόνο από τη προσωπική μου ζωή, στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, ήλιο. Καμιά φορά παρατηρώ ανθρώπους να λιάζονται και να πίνουν χαλαροί τον καφέ τους και τους ζηλεύω. Όπως όμως μου στέρησε, μου έδωσε και πάρα πολλά...δεν είμαι αχάριστος!

2. Οικογένεια ή καριέρα?

Η πιο σπουδαία και ονειρεμένη καριέρα δεν αντισταθμίζει μια ευτυχισμένη οικογένεια.

3. Ποια μυρωδιά σάς γυρίζει στην παιδική σας ηλικία?

Τριανταφυλλιές, η μυρωδιά του λεμονιού επάνω στο δέντρο, ο μούστος που τρέχει από τα πατημένα σταφύλια...

4. Ποια είναι η δύναμη που σας ώθησε να γράψετε
?

Εξωγήινη! Έπιασε το χέρι μου σε ανύποπτο χρόνο και άρχισε άθελά μου να γράφει για ανθρώπους που δεν γνώριζα και δεν είχα ποτέ συναντήσει!

5. Με το αναγνωστικό σας κοινό έχετε βρει κώδικες επικοινωνίας ή ανησυχείτε μήπως δεν γίνετε κατανοητός?

Περισσότερο ανησυχώ για το αν θα καταφέρω να βρω το αναγνωστικό μου κοινό, παρά για το αν θα βρω τον κώδικα επικοινωνίας μαζί του. Σε αυτό πιστεύω θα τα καταφέρω, θα βρω το τρόπο, θα «τα πούμε» και στο τέλος θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

6. Τι πιστεύετε ότι χειραφετεί έναν άντρα?

Η έγκαιρη απογαλακτοποίηση, το κολύμπι στα βαθιά από τη νεαρή ηλικία, οι δυσκολίες, οι εμπειρίες, η ανάληψη πρωτοβουλίας και φυσικά η διαχείριση ευθύνης.... Οι ισχυροί δεσμοί της οικογένειας στην Ελλάδα αλλοιώνουν ή καθυστερούν την ολοκλήρωση της χειραφέτησης αλλά καμιά φορά συμβαίνει να γίνονται βίαια και απρογραμμάτιστα γεγονότα στη ζωή μας, οπότε...

7. Στο βιβλίο σας «Τι εστί βερίκοκο» αναφέρεστε στο κυνήγι του έρωτα.
Tι σκοτώνει τον έρωτα, κατά τη γνώμη σας?

Η αδιαφορία, η σιγουριά, ο ωχαδερφισμός, ο εγωισμός, η ανασφάλεια και πολλά άλλα μικρά καθημερινά εμπόδια που αν δεν υποσκελίσεις θα σε οδηγήσουν από τον παράδεισο στη κόλαση.

8.
Τελικά ο φλογερός έρωτας που ελλοχεύει ? Ανάμεσα στα σκέλια, δηλαδή στο κάτω κεφάλι ή στο πνεύμα-ψυχή στο επάνω κεφάλι ?

Ο φλογερός έρωτας ξεκινάει ανάμεσα στα σκέλια και μεταδίδεται σαν εγκεφαλικό επεισόδιο στα άκρα, στο πνεύμα, στη ψυχή. Το πάνω και το κάτω κεφάλι όπως τα περιγράφεται δεν λειτουργούν ανεξάρτητα, ανήκουν στον ίδιο άνθρωπο, επικοινωνούν μεταξύ τους.

9. Κατά τον Bataille ο ερωτισμός είναι  «Η μέχρι θανάτου επιδοκιμασία της ζωής»,  τα αδιέξοδα των ηρώων σας έχουν σχέση με τον χαρακτηρισμό του Bataille ?

Οι ήρωες του βιβλίου μου ζουν τη ζωή τους, ρουφάνε τη καθημερινότητα και στο τέλος  αυθόρμητα ακολουθούν τη καρδιά τους. Φαίνεται απλό αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε στη καθημερινότητα δεν είναι η πιο  προφανής επιλογή.

10. Κάποτε η μεγάλη Μάρλεν Ντίτριχ είχε πει ότι «Στην Αμερική το σεξ είναι εμμονή. Στην Ευρώπη είναι μέρος της ζωής», η Ελλάδα τελικά που ανήκει ?

Ξέρετε αν ποτέ ανέφερε κάτι για την Αφρική;

11. Τι σκέψεις κάνετε για την οικονομική κατάρρευση στην Ελλάδα?

Δε τα φάγαμε ακριβώς όλοι μαζί αλλά όλοι έχουμε μικρό ή μεγάλο μερίδιο ευθύνης από τις επιλογές των ηγετών μας. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη λέει ότι σαν λαός είμαστε άπληστος και πάντα θέλαμε κάτι παραπάνω από αυτό που μας άξιζε ή που είχαμε δυνατότητα να αποκτήσουμε: μεγαλύτερη τηλεόραση, μεγαλύτερο αυτοκίνητο, μεγαλύτερο σπίτι, υπέρογκο δάνειο, δάνειο για ...διακοπές, 3 κινητά, οικιακή βοηθό, αλλοδαπούς στο χωράφι, κ.ο.κ  Ζούσαμε σαν κάποιος άλλος πάντα να φρόντιζε για εμάς και για να υπάρχει ασφαλές περιβάλλον γύρω μας. Δε μας αρκούσε το προϊόν των δικών μας δυνάμεων και κόπων.

12. Κλείνοντας αυτή την συνέντευξη, θα ήθελα να σας ρωτήσω  θα περιμένουμε από σας κάτι άλλο(σε συγγραφικό επίπεδο)?

Προσπαθώ να αναπτύξω μια ιδέα, που προσωπικά θεωρώ πολύ δυνατή,  αλλά κανείς δε μου εγγυάται ότι όντως θα με βγάλει κάπου. Το μεγαλύτερό μου μειονέκτημα είναι ότι δεν είμαι επαγγελματίας συγγραφέας άρα ο χρόνος που αφιερώνω είναι περιορισμένος. Και όταν αφιερώνεις χρόνο αποσπασματικά χάνεις την ατμόσφαιρα και έπειτα όταν επιστρέφεις στο κείμενο ξεκινάς πάλι από την αρχή. Αν το ολοκληρώσω, ελπίζω να μη μου πάρει όσο το προηγούμενο. . Έχει ήρωες 2 αγόρια έναν Έλληνα & ένα Πακιστανό που οι ζωές τους εμπλέκονται με ένα κορίτσι των Βορείων Προαστίων, που άθελά της τη βάζουν να παίξει το ρόλο της μοιραίας.


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και μέσα από το blog μας τoν κ Αντώνη Βιλλιώτη, για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε μέσω e-mail
και ευχόμαστε καλή επιτυχία για τo επόμενο εγχείρημά του.




Δεν υπάρχουν σχόλια: