Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΒιβλιόΤυπος




«Τώρα, πάντως, επικρατούσε νεκρική σιγή. Πατώντας με τα δυο μου πόδια στην αρχή του μόλου, σταμάτησα για ένα λεπτό, κοίταξα ψηλά τον εκτυφλωτικό ήλιο κι έπειτα τα γαλήνια νερά δεξιά, αριστερά, στο βάθος… μόνο θάλασσα, το απέραντο υπέροχο γαλάζιο. Και τότε άρχισα πάλι να τρέχω, ακόμη πιο δυνατά κι ακόμη πιο γρήγορα, ώσπου έφτασα εκεί, στο τέλος του μόλου. Χωρίς να κόψω ταχύτητα, σήκωσα τα χέρια ψηλά, τα τέντωσα, έβγαλα την πιο δυνατή κραυγή που μπορούσα να βγάλω και απογειώθηκα».

Το κυνήγι του έρωτα, Η δύναμη της φιλίας ή Πώς να σας πιάσουνε στον ύπνο!


Ο Φώτης θα έφτανε στα άκρα για να ζήσει τη femme fatale φαντασίωσή του, κάνει τα πάντα για να νευριάσει και να ξεκαρδίσει τον κολλητό του, «ξεχνάει» συχνά πυκνά την αδελφή του, στηρίζει το φιλαράκο απ’ τα φοιτητικά τα χρόνια, φεύγει ζοχαδιασμένος σε επαγγελματικά ταξίδια, σχολιάζει πατόκορφα τ’ αφεντικό του, σκοτώνει την ώρα του σε βαρετά πάρτι.

Έχει φίλους διαμάντια και το πάθος του για τη μουσική. Αυτά τον κρατάνε μια χαρούλα στη ζωή… Τι του λείπει; Κάθετα, έξι γράμματα, θηλυκού γένους: Υποψία.
Μωρέ, το κυνήγι του έρωτα περνά ποτέ μέσα από γρίφους; Οι συμπτώσεις στη ζωή είναι ποτέ διαβολικές ή ιλαροτραγικές; Τι παιχνίδι στήνεται για πάρτη του;
Ε, διαβάστε και θα δείτε.


Ένα βιβλίο που θα σας ξετρελάνει. Ένα βιβλίο με ξεχωριστό αναγνωστικό ενδιαφέρον και φρέσκια ματιά. Είναι γραμμένο με χιούμορ και κέφι και είμαστε σίγουροι ότι όπως και εμείς, έτσι και σεις θα πιάσετε τον εαυτό σας να γελάει.

Εμβόλιμες αναφορές σε καλλιτέχνες, τραγούδια, δισκογραφία, θα σας θυμίσουν ανάλογες αγαπημένες ταινίες [High Fidelity], αλλά και οι αναφορές σε τόπους και συνήθειες, οι αυτοβιογραφικές πινελιές, το ημερολογιακό τέχνασμα δομής, η αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο, οι ζωντανοί διάλογοι και η καλή σκιαγράφηση των χαρακτήρων θα σας ενθουσιάσουν.
Έξυπνες λογοτεχνικές αναδρομές, σκηνές Ελλάδας, εξωτερικού, γρήγορη κι επίκαιρη πλοκή με κεντρικό θέμα το κυνήγι του έρωτα στη ζωή, όπου οι φίλοι είναι το στήριγμα και ο πόθος άπιαστος και ταυτόχρονα προσιτός από παντού.
Και όταν το τελειώσετε επιτέλους θα έχετε καταλάβει… τι εστί βερίκοκο!

• Στην έκδοση περιλαμβάνεται και εξαιρετικό cd με τα τραγούδια του βιβλίου


ΤΙ ΕΣΤΙ ΒΕΡIΚΟΚΟ

Τα τραγούδια του βιβλίου

1.
Miles Davis Time After Time
2. Elvis Presley Can’t Help Falling in Love
3. Lighting Seeds Me My Baby
4. David Bowie Five Years
5. Cockney Rebel & Steve Harley Back To The Farm
6. Simon Dupree & The Bing Sound Kites
7. Johnny Cash & June Carter What’d I Say
8. Nick Cave & The Bad Seeds Do you Love Me
9. The Pointer Sisters Fire
10. Barry Manilow Copacabana (At the Copa)
11. Roxy Music Take A chance on
12. Duran Duran Girls On Film
13. Pet Shop Boys One More Chance
14. No Profile I Wish I Could (exclusive track)



Λίγα Λόγια...

Ο Αντώνης Βιλλιώτης γεννήθηκε στο Πειραιά και μεγάλωσε στη Σαλαμίνα. Από πολύ μικρός η λατρεία του για τη μουσική και το ραδιόφωνο τον οδήγησε στο να ανακατευτεί επαγγελματικά με το χώρο: το 1986, φοιτητής τότε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, άρχισε να γράφει στο μουσικό περιοδικό «Ποπ & Ροκ» και έπειτα βρέθηκε στη δισκογραφική εταιρία Virgin όπου και παρέμεινε για 7 χρόνια. Στις αρχές των 90’ς άρχισε τις εκπομπές στο ραδιόφωνο στον ερασιτεχνικό Ηχώ FM .Το 1995 «μετακομίζει» επαγγελματικά στη Sony Music, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα ως Διευθυντής Ρεπερτορίου & Εμπορικός Διευθυντής. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων συνεργάστηκε με διάφορα περιοδικά , το «Βήμα της Κυριακής» & blogs με άρθρα του πάντα σε σχέση με τη μουσική, ενώ συνέχισε το ραδιόφωνο στον Capital 96,3.  Από τη θέση του στη δισκογραφική ασχολήθηκε ενεργά με την αγγλόφωνη ελληνική σκηνή, ανακαλύπτοντας και προωθώντας ονόματα όπως οι Matisse, οι Cyanna, οι Rosebleed, οι No Profile, οι Brainwash Squad κ.α.
Σήμερα ζει στην Αθήνα. Το «Τι Εστί Βερίκοκο» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Άρχισε να το γράφει στην διάρκεια μιας πτήσης από το Λονδίνο στην Αθήνα, εξ’ ου και το πρώτο κεφάλαιο: London Story!




Δεν υπάρχουν σχόλια: