Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ask About... Ανεκπλήρωτοι έρωτες: Πραγματικότητα ή απλώς μια εμμονή του μυαλού?


  Κάπου άκουσα ότι «απόλυτος έρωτας είναι μόνο ο ανεκπλήρωτος!». Οι άνθρωποι πάντα θέλουν αυτό που δεν έχουν. Μερικές φορές αναρωτιέμαι γιατί πάντα ζητάμε αυτό που δεν μπορούμε να έχουμε και δεν θέλουμε αυτό που έχουμε? Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό. Ό έρωτας δεν χρειάζεται εκπτώσεις και εγώ θα ήθελα να το ζήσω με όλο το κόστος. Συνήθως γυρνάμε πίσω όταν δεν υπάρχει κάτι στο παρόν μας. Αλλά εμείς δεν επιλέγουμε το «πόσο» θα γυρίσουμε πίσω και  το πόσο θα μείνουμε εκεί... καθώς και το πόσο θα εξιδανικεύσουμε κάποιον? Άραγε είναι ένα απωθημένο ή ήταν πραγματική αγάπη. Τη λένε «αγάπη του διαβόλου» ή αλλιώς... ανεκπλήρωτη?
  Όποιος σου πει ότι δεν του συνέβη ποτέ θα σου πει 99,9% ψέματα. Μόνο ο τρόπος που το αντιμετωπίζει καθένας είναι διαφορετικός. Ακόμη κι ένας γκέι, που έφηβος έκανε τεράστια επανάσταση απέναντι στην κοινωνία για να απελευθερώσει τη σεξουαλικότητά του, στα εξήντα του μπορεί να πει: «Τελικά το μεγαλύτερο λάθος που έκανα στη ζωή μου είναι που δεν παντρεύτηκα και δεν έκανα παιδιά». Γιατί γι' αυτόν τα παιδιά ήταν το άπιαστο. Το Dream Boy μπορεί να είναι ένας ηθοποιός, ένας τραγουδιστής, ο άντρας μιας άλλης γυναίκας ή ο εφηβικός σου, ανεκπλήρωτος έρωτας. Ναι, είναι σίγουρα καλύτερος απ' όλους όσους γνώρισες. Απλώς, γιατί ποτέ δεν τον είχες.
  Φανταστείτε ότι ξεκινάει μία πολύ δύσκολη μέρα για εσάς, πάτε μέσα στο χειμώνα να κάνετε μπάνιο και ανακαλύπτετε ότι ο θερμοσίφωνας έχει χαλάσει. Μετέπειτα πάτε να φάτε κάτι και καίτε τα αυγά σας, είσαστε αγχωμένοι γιατί σε λίγες ώρες θα κάνετε μία πολύ σημαντική παρουσίαση όπου θα κριθεί το επαγγελματικό σας μέλλον. Αφότου εκνευρίζεστε με το καμένο φαγητό, αποφασίζετε να φύγετε μία ώρα αρχύτερα και παίρνετε το αμάξι σας για να πάτε στη δουλειά. Εκεί καθώς οδηγείτε στο δρόμο τρακάρετε και έρχεται η αστυνομία για να πάρει τα στοιχεία σας τη στιγμή που σας καθυστερούν για να πάτε στη δουλειά σας. Εκείνη την ώρα περνάει το αγόρι ή το κορίτσι των ονείρων σας και σας κοιτάει με μάτια πλάνα. Πιστεύετε ότι θα δώσετε κάποια σημασία; ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει το γνωστό “BAD TIMING” μεταξύ δύο ανθρώπων όταν γνωρίστηκαν;
  Το ανεκπλήρωτο γίνεται ιδανικό, αντικείμενο λατρείας, προσμονής, διαρκούς διάψευσης και, πάνω απ' όλα, μιας άδικης σύγκρισης με οποιοδήποτε πραγματικό υπάρξει δίπλα μας. Το χαρακτηρίζουμε ως ατελές και, φυσικά, δεν μπορεί να αντέξει την αναμέτρηση με το απραγματοποίητο. Είναι ένα ψυχικό «βόλεμα», που μας παρέχει άπειρες δικαιολογίες για να αποφύγουμε το επόμενο βήμα στη ζωή μας. Ένα βήμα που μπορεί να ενέχει προσπάθειες, συναισθηματικές επενδύσεις  και  ρεαλιστικούς κινδύνους. Με λίγα λόγια, αρνούμαστε το βήμα προς την ενηλικίωση, την ωριμότητα, την πραγματική ζωή.
  Νομίζω πως οι ανεκπλήρωτοι έρωτες είναι δύο ειδών. Η μια περίπτωση είναι όταν το άτομο δε μας γουστάρει, με άλλα λόγια μας έχει γραμμένους. Η θεραπεία γίνεται δια της μεθόδου "την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια και με τις υγείες μας". Η δεύτερη περίπτωση είναι ψυχοπαθολογική σε μεγάλη γκάμα διαβαθμίσεων. Είναι όταν φοβόμαστε τον πραγματικό, ολοκληρωμένο έρωτα, τον θεωρούμε βρώμικο και τα τοιαύτα. Εδώ θέλει θεραπεία, γιατί θα πρέπει και οι ψυχολόγοι να βγάλουν το ψωμί τους (sorry για το κυνικό της τοποθέτησής μου).
  Συμφωνώ ότι πρέπει να ξέρει ο άλλος τι αισθάνεσαι για κείνον, για να νιώσεις ανακούφιση, να πάρεις κάποιες απαντήσεις. Είναι πολύ ψυχοφθόρο να προσπαθείς να μαντέψεις τα αισθήματα του άλλου, να αναλύεις τι κάθε του κίνηση και το κάθε του βλέμμα, αλλά τι μπορείς να κάνεις όταν ξέρεις ότι είναι χαμένο παιχνίδι? Ότι εκείνος είναι αλλού? Να χαθεί κάθε είδος αξιοπρέπειας? όχι σίγουρα όχι!!Μπορεί να πάρει πολύ χρόνο να χάνεις ευκαιρίες αλλά στο κάτω κάτω δεν αγαπάμε για να πάρουμε αλλά για να δίνουμε. Λίγο πόνος δεν θα μας βλάψει. Η ζωή δεν είναι μια ευτυχισμένη αποκορύφωση.
Πρέπει να δεις τι θέλεις από τη ζωή σου έναν έρωτα με πάθος,  που ίσως και από την ένταση διαλυθεί την επόμενη ημέρα, ή κάτι πιο σταθερό με λιγότερο πάθος! Αφού καταλήξεις πρέπει να σκεφτείς ότι τα απωθημένα μερικές φορές, όταν τα ζούμε, μας φεύγει και μετά δεν τα θέλουμε ποτέ ξανά. Πολλές φορές γίνεται να θέλουμε κάτι πάρα πολύ μόνο και μόνο επειδή δεν το έχουμε και όταν το αποκτήσουμε μπορεί να μην είναι και αντάξιο των προσδοκιών μας! Στην αγάπη πρέπει να δίνουμε συνέχεια και να μην θέλουμε τίποτα πίσω, αλλά όλα έχουν και τα όριά τους. Ναι ο έρωτας έχει μέσα του και θλίψη, αλλά δεν μπορείς να είσαι πάντα στα μαύρα σου τα χάλια στην προσπάθεια να μαντέψεις αν ο άλλος θέλει κάτι από εσένα. Δεν είναι το θέμα ότι σε κρατάει από πιθανές σχέσεις που μπορείς να κάνεις, το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να έχεις μια ζωή την απορία, αν μη τι άλλο ΚΟΥΡΑΖΕΙ! ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ! Δεν είναι κακό να ψάχνεις την ιδανική γυναίκα/άντρα, την ιδανική αγάπη, κακό είναι να μην τολμάς, καλύτερα να τολμήσεις παρά να έχεις μια ζωή την απορία τι θα είχε γίνει αν τελικά τολμούσες! Στην ουσία το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για ένα παλάτι στην άμμο και όχι για ένα ονειρεμένο Παλάτι.
  Οι έρωτες μένουν ανεκπλήρωτοι ή μένουν μισογεμάτοι, όταν εμείς αποδεικνυόμαστε κατώτεροι των περιστάσεων. Όμως έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τη δυναμική της φθοράς, μπορούμε να μετατρέψουμε το υπέροχο αυτό μυθιστόρημα σε μια ζώσα πραγματικότητα, αρκεί να κρατήσουμε με το χέρι μας τον εαυτό μας και τον άλλο, αρκεί να αποκτήσουμε μέσα μας την υπομονή και τη δύναμη των ηρώων που μέχρι τώρα τους βλέπουμε να μας μαγεύουν μόνο στα μυθιστορήματα. Πολλοί ανεκπλήρωτοι έρωτες, πεθαίνουν μέχρι την εκπλήρωση…! Εννοώ ότι για να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει πρέπει να έχουμε υπομονή αισιοδοξία και πείρα από τη ζωή (κατά το δυνατόν βεβαίως) και να μην αγχωνόμαστε για το «ΑΝ» χάσαμε τον ιδανικό-ή και δεν του-της μιλήσαμε και τελείωσε η ζωή μας!!!! Οι ακροβασίες είναι συναρπαστικές, αλλά έχουν το κόστος τους όταν αποκαλύπτονται. Πρέπει να βάζουμε όρια στις επιθυμίες μας , όσο και αν μας πονάει (αυτό μας κάνει και πιο δυνατούς). Οι θυσίες και οι προσπάθειες μέσα σε μια σχέση (παλιά, καινούργια, απωθημένη, κεραυνοβόλα ή ότι άλλο) πρέπει να είναι αμοιβαίες. Εάν βλέπεις ότι τα άλογα δεν τραβάνε και μάλλον στο άρμα σου έχεις παρέα ένα γαϊδούρι (ή γαϊδάρα), πρέπει να φερθείς αναλόγως.
  Υπάρχει βέβαια και μια γνωστή ρήση που λέει ότι στον έρωτα και τον πόλεμο όλα επιτρέπονται… Έτσι και στην περίπτωση αυτή δεν βιώνουμε τίποτα παραπάνω από τον “πόλεμο” που γίνεται στο μυαλό μας εν μέσω “εκρήξεων” μονομερούς έρωτα… γιατί τελικά μάλλον όλα στο μυαλό μας γίνονται! ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ...ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ!!!
 Ζήστε το σήμερα, ζήστε αυτό που δε θα έχετε αύριο, απλά και αληθινά… Εξάλλου, το ανεκπλήρωτο και ενίοτε απαγορευμένο, είναι πάντα το καλύτερο αφροδισιακό…  

Υ.Γ: Ξεπέρασέ το
  Απομυθοποίησέ τον. Σκέψου τον ακόμη και στην τουαλέτα, αν αυτό βοηθάει. Την επόμενη μέρα πήγαινε και μίλησέ του. Ζήτησέ του να βγείτε. Μην κάνεις σαν αυτιστικό στο ραντεβού και σου πέφτουν μαχαιροπίρουνα και ποτήρια από τα χέρια. Ξανασκέψου τον στην τουαλέτα για να χαλαρώσεις. Φλέρταρέ τον. Τουλάχιστον πες του την αλήθεια, ότι συμπεριφέρεσαι παράξενα γιατί σου αρέσει τόσο πολύ. Δεν είναι καλό να ζεις με απωθημένα. Το χειρότερο είναι να ζεις ξέροντας ότι δεν προσπάθησες ποτέ να έρθεις κοντά σε εκείνον που σου άρεσε. Αν φας χυλόπιτα, μικρό το κακό. Μερικές φορές πρέπει να τα χάσεις όλα για να βρεις το δρόμο σου. Μόλις χάσεις κάθε ελπίδα για τον ανεκπλήρωτο έρωτά σου, πίστεψέ με, θα βρεις το δρόμο σου - κι ένα άλλο ταίρι εκεί που θα σε περιμένει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: