Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ask About... Θέλειν ή Πρέπειν, ιδού η απορία?

Θέλω να ζήσω τη ζωή  μου όπως γουστάρω εγώ…. 
Θέλω να ξυπνώ οταν θελω εγω…. 
Θέλω να ζω χωρίς άγχος...
Θέλω να πάψω να δίνω λογαριασμό…..
Θέλω να σταματήσω να νοιάζομαι για την άποψη των άλλων….
Θέλω να ξυπνήσω ένα πρωί και να ξεχάσω κάθε τι που με πίκρανε….
Θέλω να χαίρομαι την κάθε μέρα… την κάθε στιγμή….όμως……….

Πρέπει το πρωί να κάνω δουλειές στο σπίτι….
Πρέπει να μαγειρέψω…
Πρέπει να πάω για δουλειά…
Πρεπει να διαβασω...
Πρέπει να λέω πάντα που πηγαίνω και γιατί…
Πρεπει να λεω παντα στους αλλους αυτο που θελουν να ακουσουν…
Πρέπει, πρέπει, πρέπει... Για να είσαι καθώς πρέπει!

   Μήπως, λεω, μας έχουν πνιξει τα «πρέπει»; Μήπως αδιαφορουμε για τα δικά μας «θέλω»; Και ποιος νοιάζεται; Γιατί πρέπει να ταυτιζομαι με την εικόνα που εχεις πλασει εσύ για μένα; Γιατί πρέπει να καταπιέζω τα συναισθήματά μου για να είσαι εσύ ικανοποιημένος; Και γιατί εσύ κάνεις το ίδιο; Ποιος μας επεβαλλε αυτό το « πρέπει» που μας επέβαλλαν και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό; Γιατί πάψαμε να είμαστε αυθόρμητοι; Να κάνουμε αυτό που θέλουμε την ώρα που το θέλουμε; Γιατί πρέπει να με νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι για μένα; Αφού ότι και να κάνω…. Κανείς δεν πρόκειται να είναι απόλυτα ικανοποιημένος!
   Γιατί πρέπει να σκεφτώ πριν σου μιλησω και πως θα στο πω; Μήπως παρεξηγηθώ; Μη και  σκεφτείς κάτι άσχημο για μένα; Γιατί δεν μπορώ να σου πω πως αισθάνομαι; Μήπως με θεωρήσεις αδύναμη; Ναι! Δεν πρέπει να πετάξω τη μάσκα της δυνατής! Τη μάσκα της super woman… Γιατί πρέπει να υποκρίνομαι; Και απο  την αλλη πρεπει... να πας στην ξαδέρφη…. Στο γάμο…. Στα βαφτίσια! 
    Ναι αλλά…. Θέλω μια μέρα να τα κάνω όλα πέρα….. να βγάλω από μέσα όλα μου τα απωθημένα! Να μιλήσω σε όλους ανοιχτά! Και σε σένα που δε λες να καταλάβεις τα αυτονοητα! Και σε σένα φιλενάδα… που θέλω να σε βρίσω μα κρατιέμαι! Γιατί κατάντησες ολα αυτα που δεν ηθελες, ενας κινουμενος μιμιτισμος προς την εκαστοτε σχεση ζωης! Αντι να σηκωθεις και να κανεις αυτο που θελεις πραγματικα!  Που αλλα νιωθεις και αλλα νομιζεις οτι νιωθεις! Ναι…. Και σε σένα! Θέλω να σε βρίσω και σένα που με κατηγορείς γιατι ζηλευεις που δεν μπορεις να κανεις δυο πραγματα ταυτοχρονα και να νιωθεις γεματος ! Δεν είμαι μόνο αδερφη, φιλη, γυναικα...αλλα και ανθρωπος. Και αν δεν τα πω θα σκασω!
    Θέλω μετά να δω... Πόσοι θα θελετε ακόμα να είστε δίπλα μου! πόσοι από οεσάς θα συνεχίσετε να με αγαπάτε….Πόσοι από εσάς θα έχετε το θάρρος να κάνετε το ίδιο!
Ποιος είναι ο σοφότερος δρόμος για να διαλέξεις στη ζωή; Αυτός του «θέλω» ή αυτός του «πρέπει»; 

Η αποφαση δικη σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: