Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΣκιαΓράφω

Δείτε το βιογραφικό των Ritual οf Odds:
http://mpanalisis.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html
Συνέντευξη με τους Ritual οf Odds



1. Ποιο ήταν το σημείο 0 για τους Ritual , πως ξεκίνησαν όλα, και ποια η εξέλιξη μέχρι σήμερα?

Ολα ξεκινησας το 2003 Existence Edge οταν 4 φιλοι αποφασισαν να μπουν στο studio για να πειραματιστουν πανω στην αγαπημενη τους μουσικη.
Αυτο διερκησε μεχρι το 2005 οπου μετα την αλλαγη καποιων μελων, αποφασιστηκε η τελικη μετονομασια σε "Ritual of Odds" το οποιο επικρατει μεχρι και σημερα. Στο βιογραφικο αυτης της οικογενειας-group υπαρχει 1 promo με τον τιτλο "Building up the Underverse" χρονολογημενο το 2007, στην συνεχεια φτανοντας στο 2010 η μπαντα με πολυ δουλεια και κοπο καταφερε μεσα στον ιδιο χρονο να βγαλει 2 album. Το underverse και το God is an Atheist αποτελουν σημεια σταθμος της μεχρι τωρα πορειας της. Μεσα σε αυτα τα χρονια η μπαντα εμφανιστηκε σε συναυλιες στην Ελλαδα και το εξωτερικο ενω σε καποια απο αυτες μοιραστηκε το stage με μεγαλα ονοματα του ειδους οπως Omen (US), Paul di Anno (UK), Septic Flesh (GR), Nightrage (SW) κτλ.


2. Πως γράφουν μουσική και στίχους οι Ritual ? Ποια είναι τα ερεθίσματά σας?

Η μουσικη των RoO ειναι μια μιξη και ενα συνοθηλευμα διαφορετικων ακουσματων που εχει το καθε μελος της οικογενειας-μπαντας. Ο καθε ενας φερνει την ιδεα του μες στο studio και ετσι ολοι μαζι δουλευουμε για τον σωστο αποτελεσμα.



3. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να κινείται κάτι στην Αγγλόφωνη Ελληνική σκηνή, ενώ δειλά δειλά και κάποιες δισκογραφικές φαίνετε πως αρχίζουν να βλέπουν πιο σοβαρά την σκηνή. Πιστεύετε ότι πλησιάζει η ώρα που κάποια Ελληνική μπάντα θα κάνει το big bang ?

Στην Ελλαδα ετσι οπως ειναι τα πραγματα ειναι αδυνατο να πετυχεις τους στοχους σου για αυτο καθε τοσο συνανταμε ελληνικες μπαντες απο ολα τα ειδη μουσικης οι οποιες παιρνουν το ρισκο, πληρωνουν χρηματα και προσπαθουν να βρουν την τυχη τους σε χωρες του εξωτερικου.Τον ιδιο στοχο ειχαμε,εχουμε και θα εχουμε και εμεις εχοντας κανει 2 Ευρωπαικες περιοδειες και ελπιζοντας σε κατι θετικο απο την περιοδεια μας στην Αμερικη τον Σεπτεμβρη του 2012.


4. Έχει γίνει πλέον μόδα ίσως και επιτακτική ανάγκη για τους μουσικούς να δίνουν τις δημιουργίες τους μέσω των ιστοσελίδων τους είτε δωρεάν είτε με κάποιο μικρότερο σχετικά με τις τιμές των δισκοπωλείων τίμημα. Έχετε σκεφτεί να κάνετε κι εσείς κάποια τέτοια κίνηση?

Το διαδικτυο αποτελει στις μερες μας την καλυτερη δωρεαν μορφη διαφημησης για την μπαντα και γενικοτερα για την μουσικη. Εννοειται πως εχοντας αυτο κατα νου η μπαντα εχει δημιουργησει σελιδες σε αναλογες μουσικες ιστιοσελιδες και μη οπως ειναι το Myspace.com (myspace.com/ritualofodds), το Facebook(facebook.com/ritualofoddsband), to Twitter (https://twitter.com/#!/RitualofOdds), το Reverbnation (reverbnation.com/ritualofodds) οπως επισης υπαρχει καναλι στο Youtube με videakia της μπαντας ειτε με τραγουδια ειτε απο συναυλιες της.



5. Ποια είναι η πιο σημαντική στιγμή για την ως τώρα πορεία και παρουσία σας ?

Το καθε τραγουδι της μπαντας που εχει γραψει, η καθε συναυλια της που εχει συμμετασχει, η καθε συνεργασια που εχει κανει ειναι εξισου σημαντικα για την μεχρι τωρα πορεια της και ολα αυτα καθιστουν αδυνατη την απομονωση μιας και μονης σημαντικης στιγμης. Αρα κανεις απο εμας δεν μπορει να ξεχωρισει μια και μονο ως σημαντικοτερη ολων. Οτι εχουμε ζησει και οτι εχουμε κανει μεχρι τωρα ειναι εξισου σημαντικα για το συνολο και για τον
καθε ενα ξεχωριστα.



6. Πως βλέπεται την κατάσταση με όλα όσα διαδραματίζονται γύρω μας τις τελευταίες μέρες κρίση περικοπές δάνεια επιτόκια και όλα αυτά τα καινούρια που έχουν μπει τωρα τελευταία στη ζωή μας .. Οι Riyual είναι πολιτικοποιημένοι ? και τι θέση παίρνουν απέναντι σε όλα αυτά…

H κατάσταση όπως την αντιλαμβάνονται οι RοO είναι επιεικώς σιχαμένη! Θεωρούμε ότι ο φόβος είναι η αιτία και το αποτέλεσμα για όλα όσα συμβαίνουν και η θέση που παίρνουμε είναι με το μέρος της μουσικής χωρίς να προπαγανδίσουμε κάποιους οι οποίοι ίσως και να βοήθησαν να φτάσει η κατάσταση ως εδώ. Περισσότερες πληροφορίες στοBOOKLET του GOD IS AN ATHEIST!

7. Έχετε επιλέξει να εκφράζεστε σε Αγγλικό στίχο, υπάρχει περίπτωση να ακούσουμε τραγούδια σας με Ελληνικό στίχο στο μέλλον ?

Μηπως ξερεις κατι που δεν ξερει ο υπολοιπος κοσμος?Μηπως περασες καπου κοντα απο το studio και μας ακουσες να μιλαμε??? Στοιχειο της μπαντας ειναι ο αγγλικος στιχος αλλα stay tuned γιατι θα υπαρξουν εκπληξεις που θα εμπεριεχονται στο καινουριο υλικο μας....



8. Πότε να περιμένουμε καινούρια δισκογραφική δουλειά από τους Ritual?

Ο μονος στοχος της μπαντας αυτην την περιοδο ειναι η προετοιμασια της για την περιοδεια της στην Αμερικη. Παραλληλα δουλευουμε πανω σε νεο υλικο το οποιο θα ηχογραφηθει μεσα στον καινουριο χρονο.


9. Υπάρχει δημοκρατικότητα μέσα στο συγκρότημα όσον αφορά στο γράψιμο των κομματιών;

Οπως ειπαμε και πιο πανω το καθε μελος της μπαντας φερνει στο studio ιδεες του και ο καθενας με βαση τα ακουσματα του και τον ρολο που εχει μεσα σε αυτη συμπληρωνει το puzzle.



10. Μιας και βρισκόμαστε στην Ελλάδα... σε ποιο κοινό απευθύνεστε;

Η μουσικη των RoO απευθυνεται σε οποιονδηποτε παιρνει το ερεθισμα να εκφραστει μεσα απο αυτην.


11. Μέσα σε όλα αυτά ποιες είναι οι ρεαλιστικές φιλοδοξίες σας;

Στοχος του συγκροτηματος ειναι να παραμεινει η αγαπη για δημιουργια και αυτο που λεμε οικογενεια να μεινει ενωμενο. Ολες οι φιλοδοξιες μας βασιζονται πανω σε αυτα και οτιδηποτε ερθει ειναι ευπροσδεκτο και καλοδεχουμενο. Το μονο σιγουρο και η μονη υποσχεση μας ειναι οτι η μπαντα θα
συνεχισει να δουλευει σοβαρα οπως εκανε μεχρι τωρα και θα συνεχισει να προσπαθει για το καλυτερο.



Ευχαριστούμε πολύ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: